Information om våra plastskyltar

Våra skyltar är gjorda i så kallad skummad PVC och vi har valt en optimal tjocklek på 3 millimeter. Materialet går under många namn och kallas ibland för Forex, Formalux eller helt enkelt Foam. Enkelt förklarat är skummad PVC en expanderad PVC med 50% lägre densitet än homogen PVC. Att den är extremt väderbeständig och mycket slagtålig gör den idealisk för skyltar.

En motsvarande skylt i t.ex aluminium väger betydligt mer och är känslig för slag. Om du tappar en aluminiumskylt i marken kröker du hörnet och det går aldrig att fixa till perfekt, en skummad PVC skylt däremot studsar bara utan att skadas.

Fördelen är ju även att när vi skickar skylten till dig väger den mycket mindre än andra material och är inte känslig för transportskador. En annan egenskap är att den inte spricker om du vill spika upp den, borra hål i den eller kröka den runt en stolpe, ens i minusgrader.

Sist men inte minst är materialet självslocknande, ett krav i offentliga miljöer. Övriga användningsområden är bland annat mässmontrar, butiks- och båtinredningar.

Skyltarna lamineras alltid för få ett klotter och UV-resistent skydd, vilket gör dem perfekta för utomhusbruk. När du skapar din skylt kan du dessutom välja ett matt laminat för en reflektionsfri yta. Matt yta är främst lämpad för inomhusbruk då man slipper blänk, medans blank yta är lättare att hålla rent utomhus.

Vi erbjuder också skyltar som trycks på reflektiv yta, vilket gör att skylten kan användas som reflex i mörker.

Har ni speciella önskemål utöver ovan detaljer, löser vi det såklart också!

Designa din egna skylt

Skapa och designa din egna skylt med det digitala verktyget.
Designa din skylt

Till webbshoppen

Är du ute efter en standard skylt? Då finner du säkert den i webbshoppen. Där hittar ni allt från vägmärken till kontorsskyltar.
Till webbshoppen
Kontakta oss
Telefon: 
0520-405340
Email: 
[email protected]
Kardanvägen 10,
461 38, Trollhättan 
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram